неділю, 8 грудня 2019 р.

Семінар-практикум вчителів географії (23.11.2019)
    На базі Боляновицької ЗОШ І-ІІ ступенів 20 листопада 2019 року відбувся семінар-практикум на тему: «Шляхи формування мобільного вчителя та розвитку ключових компетентностей учнів на уроках географії», у роботі якого взяли участь вчителі географії Мостиського району.
Керівник районного методичного об’єднання Павлусів Ольга Степанівна ознайомила присутніх із програмою семінару-практикуму, наголосила на тому, що місія сучасного вчителя і школи - навчити дітей бути гнучкими у змінах, легко адаптуватися і вміти навчатися впродовж усього життя. Завдання вчителя - не просто передавати знання, а через діяльнісний підхід, зв’язок із повсякденним життям викликати інтерес до знань.
    Робота семінару складалась з теоретичної та практичної частин. Перша частина включала методично-інформаційні аспекти формування ключових географічних компетентностей у контексті вимог Концепції нової української школи, а також принципи особистісного та професійного розвитку вчителя, використання у цьому процесі ІТ-технологій.
     Вчитель географії Боляновицької ЗОШ І-ІІ ступенів Скварко Оксана Володимирівна провела майстер-клас з теми: «Формування картографічних компетентностей на уроках географії», де відзначила, що робота школярів з картою - це невід'ємна складова кожного уроку, адже завдяки цій роботі можна навчити школяра читати карту, аналізувати явища і процеси, які відбуваються у сучасному світі. Під час проведення майстер-класу Оксана Володимирівна значну увагу приділила використанню на уроках інтерактивних карт, висвітлила окремі аспекти методики застосування таких карт при навчанні географії, обґрунтувала основні положення та особливості їх підготовки.
Під час практичної частини семінару вчителі виконували вправи з метою удосконалення навичок впровадження компетентнісного підходу та використання інтерактивних карт на уроках географії, поділилася своїм досвідом роботи з даної проблеми.
      Прикладом сучасного прогресивного вчителя, який має власні нестандартні педагогічні ідеї і творчий порив, що спонукає брати участь у конкурсних випробуваннях, є вчитель географії Золотковиццької ЗОШ І-ІІ ступенів Зубик Наталія Василівна, яка стала лауреатом обласного туру конкурсу «Вчитель року – 2019». Вона поділилася досвідом і враженнями від участі в конкурсі, розповіла про етапи проходження конкурсних випробувань та відзначила, що для неї участь у конкурсі «Учитель року» – це можливість випробувати себе, зробити самоаналіз своєї педагогічної діяльності. шанс навчитись новому, зустрітися з тими, кого насправді вважають найкращими фахівцями з предмету.
      Семінар пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері, був цікавим і продуктивним, усі присутні отримали корисну інформацію і збагатили свій досвід.
Керівник районного методичного об’єднання вчителів географії Павлусів Ольга Степанівна підвела підсумки проведення семінару-практикуму та подякувала усім за активну участь у підготовці програми семінару.





Немає коментарів:

Дописати коментар